Nederland in Beweging blijkt zeer heftig achter schermen

Nederland in beweging
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Hoewel Nederland in Beweging met vijftien minuten niet een super intense workout lijkt, blijkt dat nu toch anders. Olga Commandeur heeft in De Telegraaf een boekje opengedaan over de heftige werkdagen. Zo nemen ze alle afleveringen in drie weekenden op. 

‘Best zwaar’

,,Aan het einde hebben we 42 complete afleveringen in twee series: één waarbij mijn collega Duco de warming-up doet en één waarbij ik begin”, legt de 61-jarige voormalig atlete uit. Al deze afleveringen in zo’n korte tijd draaien zorgt voor behoorlijk wat spierpijn: ,,Zo’n weekend is best zwaar. Samen met het oefengroepje dat achter ons staat, nemen we eerst de oefeningen een keer door, dan komt de repetitie met camera, en dan pas doen we het voor het ‘echie’.”

Intense pijn

Soms is de spierpijn zo intens dat Olga thuis direct op bed gaat liggen en er niet meer vanaf komt. ,,Joh, ik heb een spíerpijn! Gisteravond kwam ik thuis, mijn man had lekker gekookt. Ik moest nog douchen, dus ik sleepte mezelf naar boven met de bedoeling om omgekleed weer terug te komen. Maar ik had geen puf meer om naar beneden te gaan…”, legt de Olga uit. 

Opnamen duurt drie keer langer

Een aflevering duurt ‘slechts’ een kwartier, maar de opnamen duren wel drie keer zo lang: ,,Voor een aflevering van vijftien minuten zijn we dus drie kwartier bezig, en dat keer zeven op een dag. Zaterdag had ik een stappenteller om en bleek ik bijna 25.000 stappen te hebben gezet.”

Tags

DE TELEGRAAFMAXOMROEP MAX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck