Nederlandse film De Kuthoer krijgt Engelse bioscooprelease

Door: DitjesDatjes
19-01-2021

De Nederlandse absurdistische horrorfilm De Kuthoer met Katja Herbers in de hoofdrol is binnenkort te zien in Groot-Brittannië en Ierland. De film is aangekocht door distributeur Vertigo Releasing en zal vanaf half maart in de Britse en Ierse bioscopen worden uitgebracht, heeft sales-agent Dutch Features dinsdag gemeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Kuthoer doet het afgelopen jaar opvallend goed in het buitenland. De zwarte komedie is ook al aangekocht in Verenigde Staten, Canada, Spanje en Australië. Eerder kwam de film al uit in Zuid-Korea.

De Kuthoer was de meest opvallende titel in de 2020-reeks telefilms van de NPO. De komedie vertelt over een columniste die wraak gaat nemen op trollen die haar online de huid vol schelden. Regisseur Ivo van Aart en scenarist Daan Windhorst kwamen op het idee van de film toen zij lazen wat de impact van scheldkanonnades op sociale media kan zijn.

“Het internationale succes laat zien dat het actuele onderwerp trollen op social media een universeel probleem is”, aldus producent Sabine Brian van producent NL Film.

De Kuthoer was ook te zien op festivals in onder andere Duitsland, Canada, Roemenië, Noorwegen en de VS. Op het Fantasia Festival in Montreal won de Nederlandse film de publieksprijs. In Nederland is de film te zien via NPO Start.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD