Nederlandse inzending voor Songfestival ‘in quarantaine’?

songfestival
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Het coronavirus brengt veel onzekerheden met zich mee. Zo ook voor het Eurovisie Songfestival. Nu heeft de Nederlandse inzending Jeangu MacRooy afgelopen vrijdag in een uitzending van NPO Radio 1 laten weten voorzorgsmaatregelen te treffen tegen het virus.

,,Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en AvroTros besproken dat ik de komende periode uit voorzorg ook zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben”, legt Jeangu uit. De zanger heeft er veel moeite mee.

Maar het woord quarantaine vindt de zanger te ver gaan: ,,Nou, dat is misschien een beetje extreem, maar meer van: er werd gezegd dat als je vanuit huis kan werken, dat je dat dan moet doen. Dit is mijn manier van vanuit huis werken. Ook omdat ik hoop dat het Songfestival straks doorgaat, dacht ik: you can never be to sure.”

Bang dat het songfestival niet doorgaat?

,,Nou, ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak, zeker sinds gisteren. Maar ja: ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen. Het zou wel echt super jammer zijn, maar ik kan alleen maar hopen dat het geen invloed heeft op het Songfestival”, legt de zanger uit.

Op dit moment geen inkomsten

De zanger vertelt dat hij nu moeilijk aan inkomsten komt: ,,Eigenlijk gewoon niet. Er zijn wel inkomsten via streaming, maar geld van live-optredens is mijn grootste inkomstenbron. Ik zit wel echt enorm te balen daarvan. Ook collega’s om me heen moeten dingen verzetten en hebben drie weken gewoon geen inkomsten.”

Tags

CORONACORONA VANDAAGCORONAVIRUSEUROVISIE SONGFESTIVALJEANGUJEANGU MACROOYSONGFESTIVALVIRUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck