‘Negatieve’ Leonardo DiCaprio verspeelde bijna rol in Titanic

Door: DitjesDatjes
23-11-2022

In een gesprek met GQ heeft regisseur James Cameron verteld dat Leonardo DiCaprio bijna zichzelf de rol van Jack in Titanic had ontnomen, door de manier waarop hij zich opstelde bij de casting. Nadat hij eerst iedereen charmeerde bij de kennismaking, weigerde DiCaprio later een leessessie te doen met tegenspeelster Kate Winslet.

“Hij kwam een paar dagen later terug en ik had de camera ingesteld om de casting op te nemen”, herinnert de regisseur zich. “Hij wist niet dat hij ging testen. Hij dacht dat het weer een meeting was, om Kate te zien. Ik zei: ‘Oké, we gaan gewoon naar de kamer ernaast, we zullen wat tekst doornemen en ik zal het op video opnemen.’ Waarop hij zei: ‘Oh, ik lees niet’. Ik schudde hem de hand en zei: ‘Bedankt voor het langskomen’.”

Toen begon Leo terug te krabbelen en startte hij volgens Cameron uiteindelijk schoorvoetend en met duidelijke tegenzin aan de auditie. “Dus hij komt binnen, en het is alsof elke vezel in zijn lijf totaal negatief is. Totdat ik ‘actie’ zei, toen veranderde hij in Jack. Donkere wolken trokken open en een zonnestraal kwam naar beneden en verlichtte hem. Toen had ik zoiets van: ‘Oké. Hij is onze man’.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD