Netflix in problemen door tonen telefoonnummer in Squid Game?

Squid game toont telefoonnummer inwoner Korea
Door: Charlotte Wijnen
30-09-2021

De Netflix-serie ‘Squid Game’ staat nog geen twee weken op Netflix en is nu al razend populair. Maar dit daverende succes blijkt slecht nieuws te zijn voor een Koreaanse zakenman en kan leiden tot een rechtszaak voor Netflix.

Dagelijks 4000 telefoontjes

De Zuid-Koreaanse man zegt dagelijks meer dan vierduizend keer gebeld te worden door kijkers van Squid Game, omdat zijn telefoonnummer in de serie werd gebruikt.

De Netflix-serie gaat over een spelshow waarin deelnemers hun leven riskeren om 38 miljoen dollar te winnen. Honderden mensen spelen traditionele kinderspellen, maar die kennen een fatale afloop. Op het visitekaartje dat in de eerste aflevering wordt getoond staat een telefoonnummer.

Dit nummer blijkt van een echte zakenman in de veertig te zijn die in de provincie Gyeonggi woont. De man wordt dag en nacht gebeld en krijgt daarnaast ook ontelbaar veel sms’jes en foto’s toegestuurd.

Problemen voor Netflix

En dat kan nog wel eens voor grote problemen gaan zorgen voor Netflix. Volgens de wet is het verboden om iemands persoonlijke informatie openbaar te maken zonder expliciete toestemming. Het slachtoffer beweerde dat hij ondanks verschillende pogingen, er niet in slaagde om Netflix te kunnen bereiken. Hij neemt nu slaappillen om met de ‘stressvolle situatie’ om te gaan.

Netflix moet mogelijk een forse boete betalen voor deze fout, vooral als het slachtoffer besluit een aanklacht in te dienen.

Meer DenD