Netflix-serie ‘Ares’ maakt heel wat los

netflix-serie 'ares'
Door: Lies Jansen
19-01-2020

De nieuwe serie ‘Ares’, staat nog maar twee dagen op Netflix, maar weet al heel wat los te maken bij de kijkers. Het is de eerste Nederlandse Netflix-serie en is in 190 landen te bekijken. Een behoorlijke hoeveelheid kijkers voor de Nederlandse serie met internationale allure.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De serie speelt zich af in Amsterdam, met name in het Rijksmuseum. De psychologische horror-serie gaat over een exclusief genootschap. Een Amsterdamse studente probeert lid te worden van deze genootschap. Al gauw blijkt het om een zeer duistere club te gaan.

‘Nog meer toeristen in Amsterdam’

Een aantal Nederlandse kijkers geeft aan bang te zijn voor het effect van de serie, op het aantal toeristen in de stad. Amsterdam heeft de laatste jaren te kampen met een enorm aantal toeristen. Iets wat volgens de kijkers nu nog meer versterkt gaat worden.

5.7 op een schaal van 10

Ook omschrijven veel kijkers het als vaag en niet volledig te begrijpen. Op IMDB, een bekende site voor recensies, scoort de serie ‘slechts’ 5.7 op een schaal van 10. De positieve reacties komen opvallend genoeg vooral uit andere landen.

 

Meer DenD