Nick Schilder was ‘niet blij’ met afscheidstraject: ‘Deed het voor Simon’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Nick Schilder (40) doet een boekje open over de ‘break-up’ met Simon als zangduo in de nieuwe aflevering van ‘Rooijakkers over de Vloer’. De afscheidsconcerten vond hij erg zwaar en was niet blij over het gehele traject…

,,Boosheid is een gevaarlijke term. Ik was niet boos, omdat Simon die beslissing nam”, vertelt Nick aan Art Rooijakers. Máár hoe het gehele traject verliep was de zanger niet zo blij mee. ,,Ik speelde wel de hele film af: dan gaan we nu naar afscheidsconcerten toe werken. En dan moet ik nu een traject in, wat best wel veel tijd en energie van mij gaat vragen, waar ik niet voor heb gekozen”, aldus Nick. ,,Iedereen moet weleens iets in zijn leven doen voor iemand anders”, zei hij en dat deed hij graag voor Simon.

‘Helemaal leeg’

De zanger was ‘helemaal leeg’ na alle afscheidsconcerten maar bleef desondanks kalm. ,,Ik heb niet één keer gehuild echt of mijn zelfbeheersing verloren”, zegt de Volendammer. Muziek is zijn grootste steun en toeverlaat en sleepte Nick door alle omstandigheden heen. ,,Eigenlijk wat ik in de puberteit al deed: als ik iets had wat ik niet kon verwerken in mijn hoofd, dan pakte ik mijn instrument erbij. Dat ben ik nu weer gaan doen.”

Rooijakkers is benieuwd of het ongemakkelijk is nu de twee uit elkaar zijn als zangduo. ,,We komen elkaar geregeld tegen. De sfeer is relaxed. Het is overall ook wel een fase dat we ieder onze eigen weg gaan. Dat merk je ook wel. Dus nu is het weer even een fase dat we elkaar even minder spreken.”

Ondanks de breuk blijft Nick doorgaan met muziek maken en focust zich op een solocarrière. Zijn droom is zelfs een internationaal door te breken. Zoals een hit in Duitsland staat op Schilder zijn bucketlist en wil hij graag in Italië optreden. ,,Misschien dat ik daar wat kleine festivals kan doen. Dat lijkt me gewoon enorm leuk. Maar verwacht nog geen Super Bowl halftime show.” 

Tags

NICK SCHILDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck