Nielson maakt comeback na donkere periode

Nielson
Door: DitjesDatjes
07-06-2021

Een lange tijd hoorden we niets meer van Nielson op social media. Maar vandaag verbreekt hij de stilte. In een emotionele post op Instagram vertelt hij over de donkere periode waar hij doorheen ging.

De zanger verloor namelijk afgelopen zomer zijn neef en beste vriend, waarna hij zich in zijn studio terugtrok om het verlies te verwerken door middel van het maken van nieuwe muziek.

Storm van heftige gebeurtenissen

,,2020 heeft me op donkere plekken gebracht”, begint Nielson zijn lange bericht. ,,Ik kwam terecht in een storm van heftige gebeurtenissen die allemaal tegelijk plaatsvonden, waardoor het voor mij niet meer mogelijk was om normaal te functioneren.”

Die heftige gebeurtenis was het overlijden van zijn neef Nathan op 10 augustus, die net een maand daarvoor had gehoord dat hij leukemie had. ,,Zijn overlijden was plotseling als bij een ongeluk en wierp een donkere schaduw over alles”, zegt Nielson.

‘Nat van tranen’

Nielson ging de studio in om het verlies te verwerken. ,,Aan mijn bureau, nat van tranen en verspilde whiskey, schreef ik mijn ongefilterde gedachten en gevoelens op en maakte er liedjes van.” Het resultaat daarvan is de EP met de naam Grijs. Nielson kondigde dit maandag aan, de dag waarop Nathan 29 jaar zou zijn geworden.

De zanger noemt het ‘liedjes die niet hadden mogen bestaan’. Hij brengt de plaat bovendien uit onder zijn eigen naam ,,Omdat de liedjes gaan over mijn persoonlijke rouwproces. Hiermee zet ik voor mezelf een stap op de weg terug naar alle mooie dingen die ik aan het doen was met Nielson.”

BuzzE

TAGS

Meer DenD