Nieuw boek John van den Heuvel: een lustrum lang extreme beveiliging

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft een nieuw boek uitgebracht. Het geeft een beeld van een misdaadverslaggever die sinds vijf jaar zijn vrijheid kwijt is, omdat hij bovenaan de dodenlijst van de Mocro-maffia staat.

‘John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging’, luidt de titel van het boek. Op zijn Instagram plaatst John van den Heuvel foto’s van de officiële presentatie van zijn boek.

“Ondanks het verlies tegen AZ”

“De officiële presentatie van m’n nieuwe – door Bert Dijkstra geschreven – boek kon natuurlijk maar op een plek; (ondanks het verlies tegen az  ): de legends lounge in het het psv stadion. Dank alle aanwezigen, in het bijzonder minister Yesilgöz, sterrenkok Soenil, psv icoon Willy vd kerkhof, topzanger Dwight Dissels, en Frank en Mick van Gool (Legends lounge). Wie nog een gesigneerd exemplaar wil van de ‘special green edition’ kan het boek nu nog bestellen en krijgt het aankomende week thuisbezorgd. Zie link in bio. Vanaf woensdag ook verkrijgbaar in de boekhandel. Fijne zondag allemaal  ”, schrijft hij onder een reeks foto’s.

Het boek is dus geschreven door Bert Dijkstra. Collega-journalist die uitvoerig met John van den Heuvel sprak en naast hem zat op de achterbank van gepantserde bolides op weg naar onder meer de RTL Boulevard-studio, de extra beveiligde rechtbank De Bunker, het PSV-stadion en rechtbank Amsterdam voor het proces tegen de moordverdachten in de zaak van Peter R. de Vries.

Uniek kijkje

In ‘John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging’, krijg je een uniek kijkje in het leven van de beveiligde misdaadjournalist. De dood van Peter R. de Vries was een van de vele gebeurtenissen waaruit blijkt dat het hard nodig is om beveiligd te worden als misdaadjournalist. In het bok lees je onder meer hoe een motorbende met John wilde afrekenen, hoe hij in Peru een telefoontje kreeg dat zijn leven écht op de kop zette, hoe hij onlangs hoofdrolspeler werd tijdens een achtervolging op de A2 en hoe hij vernam dat crimineel Saïd Razzouki vanuit de gevangenis dicteerde dat ‘die hond John’ moest worden afgemaakt. Al met al een ontwapenend boek over harteloze misdaad en een misdaadverslaggever die zijn hart laat spreken.

Tags

BEVEILIGINGJOHN VAN DEN HEUVELMISDAADMISDAADJOURNALISTMOCRO-MAFFIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie