Nieuwe films Sony vanaf 2022 op streamingdiensten Disney te zien

Door: DitjesDatjes
22-04-2021

Nieuwe films van producent Sony zullen vanaf 2022 vier jaar lang te zien zijn op streamingplatforms van Disney, zoals Disney+ en Hulu. De twee partijen hebben hier een overeenkomst over gesloten, maakte de concerns donderdag bekend. Ook heeft Disney de rechten bemachtigd van een groot aantal oudere titels van Sony, waaronder de Spider-Man-films.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dit betekent dat Disney voortaan op haar streamingplatforms de Marvel-catalogus verder kan gaan uitbreiden. Disney had al de rechten van alle films die onder de vlag van Marvel zelf zijn gemaakt, zoals The Avengers, Captain America, Iron Man en Thor. Maar ook een flink aantal titels van Marvel-verhalen waarvan de rechten bij Sony liggen zijn naar verwachting in de toekomst op Disney+ te zien.

Overigens zullen de bioscoopfilms van Sony niet direct na hun bioscooprelease op Disney+ te zien zijn. Sony sloot eerder deze maand met Netflix een deal dat die streamingdienst eerst een beperkte periode bepaalde nieuwe bioscoopfilms mag aanbieden. Pas na dat ‘window’ gaan de films naar de platforms van Disney.

Sony is de enige grote studio in Hollywood die geen eigendom is van een bedrijf met een eigen streamingplatform dat zich profileert als concurrent van Netflix. Het is nog onduidelijk wat de nieuwe deal precies betekent voor het filmaanbod van Netflix en Disney+ in Nederland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD