Noodverordening tijdens onthulling Namenmonument door koning

Door: DitjesDatjes
17-09-2021

Tijdens de onthulling van het Nationaal Holocaust Namenmonument komende zondag aan de Weesperstraat in Amsterdam is een noodverordening van kracht. Koning Willem-Alexander onthult dan het monument, samen met Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Burgemeester Femke Halsema kondigt de noodverordening aan in een brief aan de omwonenden van de Hoftuin van de Protestantse Diaconie, waar de onthulling plaatsvindt. De noodverordening geldt de hele middag en wordt ingesteld na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

De omwonenden mogen de onthulling niet volgen vanaf hun balkon, loggia, dak of dakterras, laat Halsema weten. “Ook dienen ramen en deuren aan die zijde gesloten te zijn, om een ongestoord verloop van de onthulling mogelijk te maken.”

Rutte

Onder anderen demissionair minister-president Mark Rutte en Halsema houden een toespraak bij de onthulling. De NOS zendt de bijeenkomst zondag live uit vanaf 13.30 uur op NPO 1.

Het Nationaal Holocaust Namenmonument is ontworpen door de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind en bevat alle namen van de 102.000 Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Het kunstwerk bestaat uit muren in de vorm van vier Hebreeuwse letters, die samen het woord weergeven dat ‘in herinnering’ betekent.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD