Noorse prinses Ingrid Alexandra 18 jaar geworden

Door: DitjesDatjes
21-01-2022

Prinses Ingrid Alexandra viert vrijdag haar 18e verjaardag. De oudste dochter van de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zal mondjesmaat officiële taken gaan vervullen, maar haar studie zal de komende jaren voorgaan, liet het Noorse hof eerder weten. Haar verjaardag kan niet groots gevierd worden, gezien de coronamaatregelen in het land. De festiviteiten zijn dan ook uitgesteld.

Ingrid Alexandra heeft speciaal voor haar verjaardag een interview gegeven, dat vrijdag wordt uitgezonden door de Noorse tv-zender NRK1. Het hof bracht enkele dagen eerder, op 18 januari, nieuwe foto’s van de prinses naar buiten. Hierop draagt ze een zakelijk zwart broekpak en zit ze op een witte bank, volgens het hof in haar eigen kantoor in het paleis.

De prinses krijgt geen auto voor haar verjaardag, hoewel het tot nu toe traditie was dat leden van het koninklijk huis een auto kregen van de Noorse ANWB Kongelig Norsk Automobilklub (KNA). Nieuwe schenkingsregels zouden dat niet meer toestaan.

Donderdag legde de prinses haar eerste officiële werkbezoeken af. Ze bezocht het parlement, het hooggerechtshof en premier Jonas Gahr Støre.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD