North Sea Jazz barst voor 44e keer los

Door: DitjesDatjes
12-07-2019

ROTTERDAM – Rotterdam Ahoy opent vrijdagmiddag de poorten voor de 44e editie van het North Sea Jazz Festival. Met 150 optredens van 1300 artiesten op vijftien podia. Er worden ruim 70.000 fans verwacht voor drie dagen jazz, blues, soul, funk, hiphop, world, pop, fusion en meer.

Vrijdag staan op het programma oudgedienden als de 91-jarige componist/arrangeur Burt Bacharach, zanger/pianist Joe Jackson (64), soulzangeres Anita Baker (61), de Braziliaanse zanger Gilberto Gil (77), toetsenist Jasper van ’t Hof (72) en drummer Steve Gadd (74). Verder zijn er optredens van onder meer Diana Krall, José James met het Noordpool Orkest, funkband Tower of Power en het Melissa Aldana Quartet. Artist in residence is toetsenist Robert Glasper, die vanwege die erenaam meerdere concerten geeft.

Verder staat het festival bol van de clinics, workshops, panels, exposities en interviews. Ook is er een pop-upversie van sterrenrestaurant Parkheuvel.

NSJ zetelt al veertien jaar in Rotterdam, na de verhuizing vanuit Den Haag. In 2021 krijgt Ahoy, en daarmee het festival, er een groot nieuw gebouw bij, met veel zalen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen