NPO-bazin doof in Hilversumse rel over Kaag en Kelder

Bazin NPO Rijxman
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Hilversumse redactieraden van de publieke omroep hebben de raad van bestuur van de Publieke Omroep zwaar onder vuur genomen. Volgens de redactievertegenwoordigers worden er deuken in de onafhankelijkheid van Hilversum geslagen. Scheidend NPO-bazin Shula Rijxman lijkt doof te zijn voor de kritiek.

De brieven van de redacties aan de bestuurders zijn een schreeuw om onafhankelijkheid na de affaires rond D66-leider Sigrid Kaag en haar VPRO-documentaire en Op1-presentator Jort Kelder. De laatste financierde een maand lang een videograaf voor Forum voor Democratie.

Rijxman, die binnenkort wordt opgevolgd als bestuursvoorzitter van de NPO, is een aanhanger van D66. De tweede man in het NPO-bestuur is Martijn van Dam die jarenlang voor de PvdA in de Tweede Kamer zat.

Het Commissariaat voor de Media onderzoekt wel de bemoeienissen van Jort Kelder met Baudet zijn partij, maar had geen zin in een onderzoek naar de Kaag-docu van de VPRO.

De redactieraden vinden dat de NPO, omroepen en Op1-presentatoren journalistieke waarden hoog moeten houden. Volgens hen heeft Jort Kelder ‘heimelijk’ meebetaald aan de campagne van een politieke partij.

Rijxman vindt dat een tv-maker ‘best’ een bepaalde politieke sympathie mag hebben en die ook tot uiting brengen. ,,In hoeverre daar ruimte voor is, is aan de omroep”, aldus Rijxman in haar antwoord op de kritiek.

Tags

HILVERSUMJORT KELDERNPOPUBLIEKE OMROEPSHULA RIJXMANSIGRID KAAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck