NPO blij dat het met steun van minister naar toekomst kan kijken

Door: DitjesDatjes
08-07-2020

De NPO krijgt meer tijd om de reclameblokken terug te dringen, een beslissing waar de publieke omroep zich goed in kan vinden. Bestuursvoorzitter Shula Rijxman laat in een verklaring weten dat ze “tevreden is met de steun van minister Slob voor een toekomstbestendige en stabiel gefinancierde NPO.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rijxman is bovenal blij dat er nu door de plannen van het ministerie “meer financiële rust” ontstaat. “Dat is hard nodig om een kwalitatief hoogwaardige publieke omroep te kunnen blijven voor alle Nederlanders. Het geeft ons ook slagkracht om herkenbaar en vindbaar te blijven in een internationaal competitief mediaveld.”

Volgens de bestuursvoorzitter zijn kijkers en luisteraars op deze manier “nog jaren verzekerd van een sterke, brede en toegankelijke Nederlandse publieke omroep, waar alle geluiden kunnen worden gehoord. Een onafhankelijk baken met een sterke nieuwsvoorziening en ruimte voor debat, cultuur, dramaseries en ontspanning.”

De nieuwe afspraken die de NPO met mediaminster Slob heeft gemaakt bieden ook meer ruimte voor het nieuws uit de regio dat op NPO 2 wordt uitgezonden. NPO 3 blijft hierdoor volgens Rijxman “de kraamkamer voor talent.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD