NVJ: burgemeester of kerk op Urk moet belang pers uitleggen

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

De NVJ roept de burgemeester van Urk of de leiding van de kerken in de stad op om op korte termijn aan inwoners en kerkgangers het belang van een vrije pers onder de aandacht te brengen. Dat stelt algemeen secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten nadat maandag weer journalisten op Urk werden aangevallen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Twee verslaggevers die in de stad een item draaiden over de spelletjes die lokale jongeren met naziuniformen speelden, werden bekogeld met eieren. Eerder dit jaar reed een kerkganger in op een PowNed-journalist die verslag deed van kerken die op het toppunt van de coronacrisis de coronaregels negeerden.

“Het is triest dat dit weer op Urk gebeurt”, stelt Bruning. “Ik denk oprecht dat het goed zou zijn als de burgemeester of de kerk het gesprek aangaat met de inwoners van de gemeente over het belang van persvrijheid in dit land en de rol van journalistiek. Ik kan mij niet voorstellen dat Urk er blij mee is dat de stad alleen maar wordt genoemd vanwege dit soort incidenten.”

De NVJ beklemtoont dat het “te bizar voor woorden zou zijn als journalisten die naar Urk gaan bang moeten zijn om aangevallen te worden. Ook op Urk moeten journalisten gewoon hun werk kunnen doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD