Oliver Heldens treedt vanuit Concertgebouw op tijdens festival

Door: DitjesDatjes
28-05-2020

Oliver Heldens is volgende week vrijdag een van de headliners van het virtuele driedaagse American Digital Mirage Festival. De Nederlandse dj doet zijn set vanuit het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam, zo werd donderdag bekendgemaakt. De donaties die tijdens het gratis onlinefestival binnenkomen gaan naar Plus 1, een organisatie die de muziekindustrie helpt in de coronacrisis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Oliver draait tijdens zijn optreden oude en nieuwe niet eerder uitgebrachte muziek. “Ik kijk er enorm naar uit om op zo’n legendarische locatie voor Nederland en de wereld te draaien”, aldus de dj.

Ook Oliver moest veel optredens afzeggen vanwege de coronamaatregelen. “Het is een moeilijke tijd voor onze industrie en daarmee ook voor de artiesten en de podia. Ik vind het jammer dat er zoveel shows zijn afgelast, maar het stelt me gerust om te weten dat we solidair aan elkaar zijn en massaal thuisblijven. Ik hoop dat ik wat positiviteit breng met mijn stream, waarin ik twee muziekgenres laat samensmelten. De prachtige locatie zorgt voor een unieke ervaring waar iedereen thuis van kan genieten!”

Naast Oliver zijn ook optredens van namen als Baauer, Audien, Zhu, Big Gigantic, Hot Chip (dj set), Elohim en Boys Noize te volgen via een livestream. Ook vorige maand werd er een Digital Mirage Festival georganiseerd. Die editie trok meer dan een miljoen kijkers en haalde zo’n 300.000 dollar op.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD