Olivia Rodrigo breekt Spotify-records met debuutsingle

Door: DitjesDatjes
13-01-2021

De pas 17-jarige Olivia Rodrigo is hard op weg om de eerste hitsensatie van 2021 te worden. Haar debuutsingle Drivers License breekt wereldwijd record op record op de streamingplatforms.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tot nu toe vrij onbekende Amerikaanse zangeres en actrice, die een rol speelt in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series, bracht Drivers License afgelopen vrijdag uit en vrijwel direct werd de single massaal opgepikt op de verschillende platforms. Binnen een paar dagen was het nummer het meest gestreamde liedje op Spotify.

Woensdag brak Olivia het record van meeste streams op een dag in Amerika met 6,1 miljoen stuks. Ook wereldwijd brak ze een record door met 13,4 miljoen streams het meest gestreamde nummer in een etmaal te worden, met uitzondering van kerstnummers. Mariah Carey zette afgelopen kerst het record op ruim 17,2 miljoen met All I Want For Christmas Is You.

Naar verwachting zal Drivers License komende week in veel landen hoog binnenkomen in de officiële hitlijsten. Ook in Nederland is het nummer al enkele dagen het best beluisterde nummer op Spotify.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD