Onbegrip bij klagers na uitblijven vervolging Akwasi

Door: DitjesDatjes
17-06-2021

Het besluit van het Openbaar Ministerie om niet over te gaan tot vervolging van rapper Akwasi voor een aantal tweets uit de periode 2009 tot en met 2012 leidt tot onbegrip bij een groep klagers. Dat zegt hun advocaat Richard van der Weide.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het OM maakte eerder donderdag bekend dat Akwasi niet vervolgd wordt voor de tweets waarin hij zou aanzetten tot geweld tegen Sinterklaas en Zwarte Piet. De cliënten van Van der Weide vinden het “onbegrijpelijk”. Het lijkt er volgens hem op dat Akwasi “koste wat kost niet vervolgd mag worden”.

“Er is sprake van recidive”, zegt Van der Weide, maar “bij herhaling wordt hij niet vervolgd”. Hij doelt daarmee op het eerdere sepot in de zaak over de uitspraak op de Dam. Dat vinden zijn cliënten “zorgwekkend”. Van der Weide laat weten dat over mogelijke vervolgstappen nog wordt nagedacht.

Het OM oordeelt dat de tweets wel strafbaar zijn, omdat ze opruiend zijn. Maar het OM vindt “dat vervolging na zo’n lange tijd niet opportuun is” en wijst erop dat Akwasi expliciet afstand heeft genomen van de tweets.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD