Onthullend interview neef Quincy Promes explosief voor Oranjecoach Frank de Boer

Promes in opspraak door interview Telegraaf
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een paar dagen voordat het Nederlandse Elftal begint aan EURO 2020 heeft het onthullend Telegraaf-interview van vandaag met zijn neef, die zegt het slachtoffer te zijn van sterspeler Quincy Promes, een explosieve lading.

Voor de KNVB maar vooral voor bondscoach Frank de Boer is een rel rond ex-Ajacied Promes in deze voorbereiding wel het laatste waarop was gerekend.

De neef van Promes, die overigens onder een schuilnaam dit interview geeft aan de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely, verklaart in een gedetailleerde beschouwing dat hij door ex-Ajax-speler Quincy Promes in juli 2020 in zijn been is gestoken waarbij pezen en spierweefsel werden geraakt. Met overigens fatale gevolgen, want een jaar na dato zijn er nog steeds zware fysieke gevolgen en werken voor zijn klusbedrijf lukt de neef niet meer.

Vervolging of niet?

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar na het steekincident in een Abcouder bedrijfspand nog steeds geen besluit genomen over vervolging van Promes.

De neef komt in zijn interview met De Telegraaf met details over de schokkende gebeurtenis. Hij zegt dat hij ‘om onduidelijke reden’ werd geattaqueerd nadat het feestje al was afgelopen. De neef noemt expliciet dat ‘mijn neef met een woeste blik’ op hem kwam ‘afstormen’.

Deze feiten plus het vermoeden dat het OM het besluit over het EK wil heen tillen, was kennelijk een van de beweegredenen om op dit moment aan de vooravond van een belangrijk voetbaltoernooi naar buiten te treden.

Publiciteit

Voor Oranje-speler Promes, de KNVB en bondscoach Frank de Boer ontstaat hierdoor vanwege de oplaaiende publiciteit een explosieve situatie. Want de vraag ligt op tafel of hiermee de start van EK van Oranje niet onnodig wordt belast door de eerdere selectie van de speler van Spartak Moskou.

KNVB en De Boer wijzen erop, als verdedidiging van het besluit, naar een van de grondbeginselen van de rechtsstaat: iemand is onschuldig totdat het tegendeel wordt bewezen. De strafrechter moet oordelen over de feiten en de schuldvraag.

Desalniettemin heeft Frank de Boer de selectie van Promes voor zijn verantwoordelijkheid genomen en hij moet nu toezien hoe er door het Telegraaf-interview van de Promes-neef een publicitaire golf ontstaat. Het doorbreekt de rust in de voorbereidingen voor de eerste EK-wedstrijd aanstaande zaterdag in de Arena tegen het team van de Oekraïne.

Beslag villa

Dat het menens is voor wat betreft de neef van Promes blijkt ook uit de beslaglegging voor 6 ton door zijn advocaat mr. Yehudi Moszkowicz op de villa van de voetballer in Nederland. Het beslag is door de rechter toegewezen en dient als zekerheidsstelling van een mogelijke claim.

In het spraakmakende interview met John van den Heuvel en Mick van Wely stelt de neef, die volgens de schrijvers ‘strompelend door het leven gaat’, dat hij de selectie van Quincy Promes door De Boer niet begrijpt.

Tags

FRANK DE BOERKNVBQUINCY PROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie