Onverwachte emoties in live-uitzending Humberto Tan

Humberto Tan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Correspondente in Suriname, Hennah Draaibaar, kon vrijdagmiddag in een live radio-uitzending haar emoties niet langer bedwingen. In gesprek met Humberto Tan in zijn Radio 1-middagshow schoot de journaliste vol toen ze vertelde over de dramatische situatie waarin Suriname terecht is gekomen in deze coronacrisis.

Op de vraag ‘waar haal je nog de hoop uit’, werd het opeens stil aan de andere kant van de telefoonlijn. Het werd de ervaren verslaggeefster op dat moment te veel, terwijl honderdduizend luisteraars het indringende vraaggesprek live volgden.

Levenskansen

Draaibaar had daarvoor verteld dat Covid zo ernstig toeslaat in Suriname dat er voor sommige zieke mensen geen ic-bed meer beschikbaar is, omdat andere patiënten betere levenskansen hebben. Ze zag met eigen ogen hoe het ziekenhuispersoneel dubbele diensten moet draaien en uitgeput is.

,,Het explodeert gigantisch hier”, vertelde ze aan Humberto, die zich inspant voor hulp aan Suriname. Het aantal doden, eerder deze week 9 op een dag, is verhoudingsgewijs hoog voor een land met 600.000 inwoners. De economische omstandigheden van Suriname zijn slecht. In Nederland leven de Nederlanders afkomstig uit Suriname intens mee met familie en vrienden.

Humberto toont begrip

Humberto Tan toonde begrip voor de emoties van Hennah Draaibaar en stelde haar vanuit de Hilversumse studio gerust. ,,We moeten het echt zelf doen”, was tot slot haar conclusie.

De Nederlandse regering heeft inmiddels een vrachtvliegtuig met medische hulpmiddelen naar Suriname gestuurd. Bovendien is er ook een team specialisten onderweg om mee te helpen de nood in Suriname te leningen.

Volg hier het gesprek van Humberto Tan met correspondente Hennah Draaibaar (op 6.25 min.)

HIER

Tags

CORONACOVIDHUMBERTO TANNOSSURINAME

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck