Ophef in Spanje rondom ‘geheime dochter’ Juan Carlos

Geheime dochter Juan Carlos?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is in Spanje ophef ontstaan nadat in het boek King Corp: The Untold Empire of Juan Carlos I een vermeende geheime dochter van de Spaanse oud-koning Juan Carlos wordt onthuld. Alejandra de Rojas, de dame in kwestie, dreigt nu met juridische stappen.

In het boek, dat op 8 mei in de verkoop gaat, worden veel geheimen van oud-koning Juan Carlos uit het verleden onthuld. Onder andere de geruchten over een buitenechtelijk kind. Volgens José María Olmo en David Fernández, de auteurs van het boek, zou Alejandra de Rojas de geheime dochter van de oud-koning zijn.

Affaire

In een verklaring ontkent Juan Carlos dat hij een buitenechtelijke relatie heeft gehad met Charo Palacios, de moeder van Alejandra. ,,Ik ontken absoluut dat ik een liefdesrelatie heb gehad met mevrouw Rosario Palacios en bijgevolg een dochter met haar hebben gekregen”, luidt de verklaring.

Juridische stappen

Naast de oud-koning, heeft ook Alejandra gereageerd op de geruchten. Volgens haar klopt er niets van de berichtgeving. ,,Het nieuws dat is gepubliceerd heeft geen grond en veroorzaakt bijna onherstelbare schade aan mijn hele familie en natuurlijk aan mezelf”, aldus Alejandra. Omdat de onthullingen in het boek overgenomen worden door Spaanse media, voelt ze zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen. ,,Tegen de auteurs en de verspreiders ervan.”

‘Er gingen altijd al geruchten’

Toch komt het gerucht niet uit de lucht vallen. Ana, de zus van Alejandra, onthulde al eerder dat zij niet dezelfde vader hebben. Het was voor haar dan ook geen verrassing dat het gerucht naar voren komt in het boek. ,,Er gingen altijd al geruchten, maar wij hebben dat nooit geloofd”, vertelt ze in gesprek met Spaanse media.

Hechte band met Juan Carlos

Ana herinnert zich wel dat Charo Palacios, die inmiddels overleden is, zelf vertelde over de hechte band die ze had met koning Juan Carlos. ,,Ze zei het zelf, dat ze een relatie hadden toen ze tieners waren. Ze had een vriendschap met de koning. Ze praatte er veel over hoe ze met hem had gebeld en met hem had afgesproken”, aldus Ana. ,,Maar voor zover ik weet heeft Alejandra geen contact gehad met de koning. Ja, hetzelfde als ik, we zijn hem een paar keer tegengekomen bij evenementen waar we hem hebben begroet.”

Tags

AFFAIREJUAN CARLOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck