Ophef over ‘affaire’ prins Philip: streamingdienst onder vuur

Netflix onder vuur om affaire prins Philip
Door: Charlotte Wijnen
10-10-2022

Er is grote ophef ontstaan over een scène in de serie The Crown. In de serie zou laten zien worden dat prins Philip een affaire na zou streven. Critici noemen de verhaallijn niet alleen onzin, maar ook schandalig omdat Queen Elizabeth slechts enkele weken geleden is overleden.

The Crown zal op 9 november terugkeren op Netflix, maar velen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de inhoud van het nieuwe seizoen. In The Crown zou te zien zijn dat prins Philip ‘een affaire nastreeft’ met goede vriendin Penny Knatchbull.

‘Intieme scènes’

The Sun meldt dat één van de verhaallijnen in de komende afleveringen ‘intieme scènes’ zullen zijn tussen de overleden hertog van Edinburgh en de 30 jaar jongere gravin Mountbatten van Birma. Er zou getoond worden hoe de twee elkaars handen aanraken terwijl Philip over de ‘problemen’ in zijn huwelijk praat.

‘Onsmakelijk’

Experts noemen de verhaallijn onzin en vinden het schandalig dat de scène slechts enkele weken na de dood van de koningin getoond wordt. ,,Dit komt slechts enkele weken nadat Hare Majesteit naast prins Philip te ruste werd gelegd. Dit is zeer onsmakelijk en wrede onzin”, zegt Dickie Arbiter, die van 1988 tot 2000 de woordvoerder van Elizabeth was, in The Sun.

Fictie

Volgens Dickie zit het verhaal in werkelijkheid heel anders in elkaar. ,,De waarheid is dat Penny al heel lang een vriend van de hele familie was. Maar Netflix is ​​niet geïnteresseerd in de gevoelens van mensen.”

Ook royalty-biograaf Ingrid Seward begrijpt niet waarom Netflix voor deze verhaallijn heeft gekozen. ,,Het is in buitengewoon slechte smaak. Dit is fictie. In geen miljoen jaar zou hij zijn huwelijk met iemand bespreken. De royals zullen er waarschijnlijk niet naar kijken.”

Meer DenD