Opnieuw explosie bij woning in Den Bosch

Door:
31-07-2022

N i e u w bericht, vervangt: Explosie bij woning in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) – Bij een woning aan de Stapelen in Den Bosch heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Volgens een woordvoerster zijn er geen gewonden.

Hulpdiensten zijn aanwezig om de veiligheid van de woning te controleren. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de ontploffing was.

Omroep Brabant meldt dat de explosie bij het huis van de vriendin van No Surrender-kopstuk Klaas Otto was. De politiewoordvoerster kan dit niet bevestigen.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er een ontploffing bij een huis aan de Goedenrade in Den Bosch. De politie meldde woensdag dat de dader mogelijk een ander huis als doelwit had. RTL Boulevard meldde toen dat het huis van de vriendin van Otto het eigenlijke doelwit was. De dader zou zich in de straatnaam hebben vergist en stond voor de verkeerde woning met hetzelfde huisnummer. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies.

Volgens RTL Boulevard zou Otto regelmatig in de woning van zijn vriendin zijn gesignaleerd, een paar honderd meter van de eerste explosie. Otto is de oprichter van de motorclub No Surrender. De woning van zijn vriendin zou al eerder het doelwit zijn geweest van een aanslag. In 2017 werd het pand met een automatisch vuurwapen beschoten.

 

ANP

 

 

Meer DenD