Ouders Maddie komen met hulpmiddel voor zoektocht

Door: Tanja Brouwer
17-07-2019

Al twaalf jaar is Madeleine McCann spoorloos. Sinds ze in 2007 op driejarige leeftijd voor het laatst is gezien in een vakantiewoning in Portugal, heeft niemand meer iets van het meisje vernomen. Haar ouders weigeren nog steeds om de zoektocht op te geven, en hebben iets nieuws bedacht: vakantiegangers kunnen vanaf hun vakantie-adres zoeken naar het meisje.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verouderingsfoto’s

Via de website findmadeleine kan men posters en bagagelabels uitprinten met afbeeldingen van het meisje erop. Een aantal foto’s zijn twaalf jaar geleden gemaakt, maar ook staan er verouderingsfoto’s op waarop te zien is hoe Maddie er waarschijnlijk nu uitziet. De posters zijn te downloaden in verschillende talen, waaronder Italiaans, Arabisch en ook Nederland. Hoewel er weinig mensen zullen zijn die nog nooit een afbeelding van het meisje hebben gezien en van de verdwijningszaak hebben gehoord, hopen Kate en Gerry, de ouders van Maddie, haar op deze manier te vinden. Want die ene gouden tip laat al twaalf jaar op zich wachten.

Sinds eerder dit jaar een docuserie over Maddie verscheen op Netflix, is de vermissingszaak weer volop in het nieuws. Er werden zelfs nieuwe verdachten genoemd maar deze leken allemaal een kloppend alibi te hebben.

Meer DenD