Paris Hilton beweert ‘selfie’ te hebben uitgevonden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

Paris Hilton blijft erbij dat zij de uitvinder is van de selfie. Eerder dit jaar vertelde ze dat aan W Magazine en zondag kwam ze met het bewijs op de proppen. Op Twitter zette de celebrity twee foto’s van zichzelf met zangeres Britney Spears. “Het is vandaag 11 jaar geleden dat ik en Britney de selfie uitgevonden hebben”, schrijft ze.

Al snel kreeg ze reacties, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat de Amerikaanse beroemdheden de eerste selfies ooit hebben genomen. Een volger attendeerde Paris op een selfie die Madonna al in 1985 had genomen. Dat was te zien in de film Desperately Seeking Susan. Een andere twitteraar noemde een scène uit de film Thelma and Louise uit 1991 en ook was er iemand die schreef dat de selfie al sinds 1910 bestaat. Die werd via een spiegel genomen.

In het interview waarin ze zich kroonde tot de uitvinder van de selfie, zei Paris dat ze al als kind een selfie van zichzelf had genomen met een wegwerpcameraatje. Ze vertelde ook dat het met de komst van social media veel makkelijker is om beroemd te worden. “Er is een hele nieuwe soort bekende mensen opgestaan”, zei ze. “Het is zo makkelijk om beroemd te worden. Iedereen met een smartphone kan het.”

 

Tags

BRITNEY SPEARSEERSTEPARIS HILTONSELFIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck