Patricia van Haastrecht wint The Voice 2019 en kan jodelen

Patricia van Haastrecht
Door: DitjesDatjes
18-11-2018

Geen twijfel meer over mogelijk. Patricia van Haastrecht wint The Voice of Holland 2019. Met ‘Rise Up’ van Andra Day verpletterde ze de jury al bij The Blind Auditions.

Tekst gaat verder onder advertentie

Van Haastrecht koos voor coach Waylon, die het niet droog hield tijdens haar eerste Voice-optreden. Vind je het gek? Meer dan een miljoen mensen bekeken via YouTube inmiddels het optreden van de zangeres, die nu ook in de Abba-musical Mama Mia! triomfen viert.

Nieuw is ze niet aan het front. Want Van Haastrecht zingt, acteert en neemt initiatieven. Zo ging ze naar Kopenhagen voor een zangopleiding (CVT), maar ze is ook één van de oprichters van De Brug, een musicalgroep in Amsterdam.

En haar stem is geweldig. Van Haastrecht kan alles aan: van jazz, grunt tot en met jodelen. Ja, inderdaad! Geleerd in Kopenhagen: Jodelen met Patrizia:

Van Haastrecht wil vooral een verhaal vertellen bij alles wat ze doet. Acteren, dansen en zingen. In de musical kan dat, ontdekte ze. In 2016 ging ze het land in met ‘I’m here’, een soloconcertreeks. Ze zat in Peter Pan, Vals, Ordinary Days, Een Zaanse Kerst (2014), Ode aan Wilmink & Bannink en nu dan bij Stage in Mama Mia!. En ze ontving in 2010 de Jos Brink Genesius Penning uit handen van Simone Kleinsma.

De miljoenen Voice-kijkers gaan dus nog wat beleven. Van Haastrecht zingt net zo gemakkelijk Queen, Whitney Houston als Adele.

En dan de hamvraag: wordt dit wel een eerlijke strijd? Nee. Want niet alleen een deel van de jury van The Voice legt het af tegen Patricia, maar ook de andere deelnemers hebben het nakijken.

 

 

 

 

 

Meer DenD