Penoza-film breekt ook records online kijken

Door: DitjesDatjes
04-04-2020

De Penoza-film The Final Chapter heeft de afgelopen week weer een record gebroken. Nog nooit eerder werd een bioscooptitel in Nederland zo vaak bekeken op ‘video on demand’, laat distributeur Dutch FilmWorks weten.

Tekst gaat verder onder advertentie

De cijfers komen vooral van vod-dienst Pathé Thuis. De dienst geeft nooit concrete kijkcijfers, maar bevestigt wel het record. De vorige recordhouder was de Marvel-film Avengers: Endgame.

De serie Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en vertelt over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt. Het slot van het vijfde seizoen liet de kijkers in het ongewisse over het lot van heldin Carmen van Walraven. Met de speelfilm Penoza: The Final Chapter sluit regisseur Diederik van Rooijen het verhaal definitief af.

De hoofdrollen zijn voor Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry, Loek Peters, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins. De film deed het eerder ook in de bioscopen goed en was met meer dan een half miljoen bezoekers de best bezochte Nederlandse productie van 2019.

The Invisible Man

Heel veel recente Nederlandse films zijn de afgelopen twee weken online beschikbaar gekomen. Vanwege de coronacrisis hebben de bioscopen zeker tot 1 juni hun deuren moeten sluiten. Onder meer de familiefilm Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, de dramafilm Suriname en de romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet 2 zijn vanaf deze week op Pathé Thuis te zien.

Tot de buitenlandse titels die al eerder op streaming beschikbaar kwamen tijdens de coronacrisis, behoren hits als de horrorfilm The Invisible Man en meervoudig Oscarwinnaar Parasite. Ook de populaire animatiefilm Sonic, over het supersnelle egeltje dat bekend is van de populaire Sega videogame, is vanaf half april beschikbaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD