PETA vraagt makers Sex & The City bontvrij te maken

Door: DitjesDatjes
13-01-2021

Het nieuws dat Sex & The City een nieuw leven in wordt geblazen heeft ook PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, bereikt. PETA, oftewel de People for the Ethical Treatment of Animals, heeft via een brief aan Sarah Jessica Parker gevraagd om in de vervolgserie And Just Like That… geen gebruik meer te maken van echt bont, maar om voor een veganistische versie te gaan. Dit meldt Page Six.

“Ik verzoek jullie met klem om deze show bontvrij te maken, iets wat in de originele serie niet is gelukt. Vanaf het moment dat SATC stopte in 2004 zijn er heel veel veranderingen geweest rondom het dragen van bont en heel veel ontwerpers hebben al besloten om het niet meer in hun collectie op te nemen omdat het verkeerd is,” aldus Dan Mathews, senior vice-president van PETA.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hij vervolgt: “Wat we natuurlijk het liefst zouden willen horen is dat jullie de boodschap van de nieuwste editie van Vogue Italia omarmen, die geheel in het teken staat van dieren en de modewereld oproept om ver weg te blijven van bont en andere dieronvriendelijke materialen.”

Zowel Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) als Samantha Jones (Kim Cattrall) droegen in de serie en eerste film bontjassen. Volgens verschillende Amerikaanse modetijdschriften kan dat nu beter. Ontwerpster Stella McCartney maakt al jarenlang diervriendelijke nep bontjassen, die veel geschikter zouden zijn om een positief signaal af te geven naar kijkers.

Woordvoerders van Sarah Jessica Parker en HBO Max, de zender waarop de nieuwe serie wordt uitgezonden, hebben nog niet gereageerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD