Peter Gillis dreigt vakantiepark te verliezen

Peter Gillis
Door: Charlotte Wijnen
01-06-2021

Zelf zegt Massa is Kassa-ster Peter Gillis dat hij zeker goed is voor 85 miljoen euro, maar een lening van zes miljoen euro terugbetalen lukt hem niet. Is hij dan toch niet zo rijk?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gillis leende vorig jaar, tegen een rente van maar liefst elf procent, zes miljoen euro. Het miljoenenbedrag leende hij niet bij een bank, maar bij Snelgeld.nu. Afgelopen vrijdag had hij het bedrag al terug moeten betalen, maar dit heeft hij niet gedaan.

Fluiten naar de centen

Dit bevestigt Bert van Maanen van Snelgeld.nu aan zakenblad Quote. De geleende miljoenen zouden worden terugbetaald uit de verkoopsom van het Zeeuwse vakantiepark van Peter Gillis: Marina Beach. Ter zekerheid werd wel door van Maanen een hypotheek gevestigd op het vakantiepark.

Het lijkt erop dat Peter aan het wachten is tot de koper van zijn vakantiepark eerst de koopprijs overmaakt voordat hij de lening terugbetaald. Gillis zou het vakantiepark namelijk hebben verkocht voor wel zestig miljoen euro.

Vraagtekens

Maar er rijzen steeds meer vraagtekens rond de verkoop van zijn vakantiepark. Er gaan zelfs geruchten rond dat die koper het enorme bedrag helemaal niet kan betalen en dan kan Gillis fluiten naar de centen. En nog erger: wanneer Gillis de lening van zes miljoen euro niet zou betalen raakt hij zijn hele vakantiepark kwijt.

Gillis had zich al helemaal rijk gerekend met die zestig miljoen en vorige maand bleef hij nog vol goede moed. ,,Het geld komt”, liet hij weten aan Quote. Maar nieuw onderzoek van Quote werpt een ander licht op de verkoop van Marina Beach. ,,Een sprookje, gaat ook echt niet gebeuren”, aldus een bron tegen Quote.

Nu de deadline voor de aflossing is verstreken, blijft de vraag: gaat Gillis zijn Zeeuwse park nu echt kwijtraken? Bij wanbetaling kan een gang naar de rechter volgen, die het park in de veiling kan doen. En dan kan Peter vaarwel zeggen tegen de miljoenen…

Meer DenD