Peter Gillis loog over ‘voorval’ en wil het met de mantel der liefde bedekken

Peter Gillis loog
Door: Jos La Grande
03-08-2022

Campingbaas en tv-soapy Peter Gillis heeft de afgelopen maanden keihard gelogen over een ‘voorval’ in de privésfeer op zaterdag 29 mei, waar er mogelijk sprake zou zijn geweest van mishandeling van zijn vriendin Nicol. Gillis heeft geprobeerd het incident met de mantel der liefde te bedekken, maar het Openbaar Ministerie beschikt kennelijk over voldoende bewijzen om de zaak toch voor de rechter te brengen.

Voor Gillis, inmiddels met vakantie met zijn Nicol aan het Italiaanse Gardameer, ontwikkelt het incident zich tot uiterst pijnlijke affaire. Wat er precies die avond heeft plaatsgevonden is (nog) niet bekend. Maar dat er een ‘voorval’ is geweest en dat Gillis mocht ‘uitslapen’ in een cel op het politiebureau staat inmiddels zo goed als vast.

Stalen gezicht

Eerder was het ‘onzin’ en ‘niet waar’ volgens de uitleg van Gillis, die alles met een stalen gezicht bleef ontkennen. Waarschijnlijk kende de vrolijke, nogal eigengereide Brabander rondscheurend in dure auto’s en eigenaar van een kasteel de tegelwijsheid ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel’ nog niet.

,,De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie. Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen”, stelt Van de Biezenbos, de advocaat van Gillis.

Losse handjes?

Producent Talpa van de reality-serie, die van zoetgevooisd commentaar wordt voorzien door acteur Frank Lammers, reageerde netjes maar afgemeten. De tv-zender zit bepaald niet te wachten op een hoofdrolspeler in een populaire tv-serie met losse handjes, alhoewel dit laatste nog niet is vastgesteld.

Over wat er precies die avond tijdens een feestje op het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel zich heeft afgespeeld wordt druk gespeculeerd. Niemand weet er het fijne van. Sommigen menen te weten (en hebben dat gedeeld met een juice-kanaal) dat Gillis ontstemd was over het gedrag van zijn partner Nicol.

Rechtszaak

Kennelijk hebben de twee tortelduiven het weer bijgelegd. Ze zitten natuurlijk niet te wachten op een rechtszaak die mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de tv-carrière van het duo.

De advocaat van de bekende vakantieparkhouder laat ook weten dat de eerder geplande inhoudelijke behandeling van de zaak op 12 augustus geen doorgang zal hebben. “Op verzoek van de verdediging dient er eerst meer duidelijkheid te komen door het horen van een getuige. Het verzoek daartoe is al ingewilligd door de rechtbank. De zaak zal daarom op 12 augustus niet inhoudelijk worden behandeld. Wanneer het komt tot een nieuwe zitting is nog niet bekend”.

Meer DenD