Phoebe Waller-Bridge weer in de prijzen

Door: DitjesDatjes
20-01-2020

Fleabag-actrice Phoebe Waller-Bridge kan er weer een award bij zetten op haar schoorsteenmantel. De Britse mocht zondagavond in Los Angeles de SAG Award voor beste actrice in een comedy in ontvangst nemen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Waller-Bridge verzamelde de afgelopen maanden flink wat prijzen voor Fleabag, dat ze ook bedacht en schreef. Ze won meerdere Emmy’s, Golden Globes, Critics’ Choice Awards en Satellite Awards voor haar werk aan de serie. In haar speech verzekerde ze de zaal dat ze dat niet zomaar voor waar aanneemt, maar dat ze door de vele awardshows de afgelopen maanden in een roes heeft geleefd. “Er komt een moment waarop het tot me doordringt. Dan kruip ik in een hoekje en zet het op een huilen.”

In het televisiegedeelte van de SAG Awards, de prijzen van acteursvakbond SAG-AFTRA, vielen zondag ook Michelle Williams en Sam Rockwell in de prijzen voor hun rollen in miniserie Fosse/Verdon. In de dramacategorie gingen Jennifer Aniston (The Morning Show) en Peter Dinklage (Game Of Thrones) er met de winst vandoor. Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel) werd verkozen tot beste comedy-acteur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD