Piet Paulusma schiet vol in DWDD

Door: DitjesenDatjes
06-02-2019

Duizenden kijkers zagen Piet Paulusma gisteren even volschieten in De Wereld Draait Door. Het is deze week bekend geworden dat zijn contract bij SBS niet verlengd wordt, en dat na 23 jaar trouwe dienst. Niet alleen zijn fans zijn in shock, de weerman zelf is er duidelijk ook niet blij mee.

Afgelopen

,,Er is gewoon gezegd: het is afgelopen met Piet op deze zender”, vertelt Piet in de talkshow met een schorre stem over het slechte nieuws. De 62-jarige Fries baalt dat hij de 25 jaar bij de zender niet kan volmaken, maar bleef rustig toen hij het slechte nieuws hoorde.

Piet dacht dat hij bij DWDD aan tafel zat om zijn kant van het verhaal te vertellen, maar wat hij niets wist is dat Matthijs een verrassing voor hem had. ,,We gaan met zijn allen de studio uit, richting het Westerpark. Daar doet Piet zijn weerbericht. We staan er omheen’’, zei Matthijs tegen Piet. Daarna liep Matthijs samen met het publiek naar buiten, terwijl het nummer ‘Always take the weather with you’ te horen was. Piet liep verbaasd mee.

Oant Moarn

,,We gaan eerst naar vannacht. Geleidelijk aan regen, morgenochtend een zware ochtendspits. In de middag ook regen. De temperaturen liggen tussen de 7 en 9 graden, de wind komt uit het zuiden en is vrij krachtig. In de avond regen, donderdag een paar buien met een beetje zon. Als we vooruit kijken komt er vrijdag opnieuw een regendag aan, op zaterdag wordt het 11 graden. Wisselvallig weer, zoals ze dat zeggen!’’, somt Piet het weerbericht op, zoals hij dat al 23 jaar doet. Om af te sluiten vroeg hij aan Matthijs naar zijn favoriete weer: ,,April, in Parijs.” Waarom Piet antwoordde: ,,Jij naar Parijs, wij hier gewoon ‘oant moarn’, tot morgen.”

 

 

 

Meer DenD