Voormalig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband is kwaad dat hij is weggezet als een op geld beluste graaier in de gesprekken die hij heeft gevoerd over zijn nieuwe baan van Chef de Mission voor de Spelen in Tokio met het Nederlands Olympisch Comité.

De sporticoon kan het niet verkroppen dat kwade tongen hem betichten van de geldwolverij en daarom maakte hij vandaag zijn jaarsalaris publiek: €93.500 per jaar. Het contract loopt twee jaar.

Volgens Van den Hoogenband in zijn column in De Telegraaf heeft hij een tegenvoorstel gedaan, omdat hij andere inkomsten zou gaan mislopen, maar uiteindelijk ging hij akkoord met het take-it-or-leave-it-voorstel van NOC*NSF. Ondertussen was in de gossip het verhaal de wereld ingeslingerd. Van den Hoogenband ontkent in zijn column dat er van zijn kant sprake was van exorbitante financiële eisen.

Voor zijn versie put Van den Hoogenband uit zijn eigen dagboek. De voormalig topzwemmer heeft zijn eisen ingeslikt. ,,Omdat ik geen gedoe wil in mijn relatie met de sport”, is zijn uitleg.