Pieter van Vollenhoven wenst USAR succes in Beiroet

Door: DitjesDatjes
05-08-2020

Pieter van Vollenhoven is enthousiast dat Nederlandse vrijwilligers meteen hulp kunnen bieden in de verwoeste haven van het getroffen Beiroet. “Wat een goed bericht en mooi dat zo’n groot team zo snel beschikbaar is en kan worden uitgezonden! Veel succes”, twitterde Van Vollenhoven woensdagavond.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hij reageerde daarmee op de aankondiging dat het zogenoemde Urban Search and Rescue-team op weg ging naar het zwaar getroffen Beiroet. USAR telt meer dan zestig leden en is gespecialiseerd in het zoeken naar vermisten en bestaat uit artsen, brandweerlieden, militairen en politie. Met een aparte vlucht worden in een C17-transportvliegtuig vanaf Eindhoven ook 16.000 kilo aan zwaar reddingsmateriaal en reddingshonden overgevlogen, meldde het ministerie van Defensie woensdag.

Het materiaal bestaat onder meer uit betonzagen, betonscharen, microfoons, camera’s en water en voedsel. USAR is voor een periode van tien dagen lang zelfvoorzienend. “Je wilt niet op een plek komen waar al weinig middelen zijn en dan ook nog om eten en drinken vragen”, aldus een woordvoerder. De leden willen “zo snel mogelijk het veld in”. Voor de slachtoffers onder het puin is het immers van levensbelang dat ze snel worden gevonden, benadrukte de zegsman.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD