Pijnlijke ingreep voor Frits Wester op last van RTL-bazen

Frits Wester
Door: Jos La Grande
16-09-2019

Voor het eerst in zijn 25-jarige carrière bij RTL is Frits Wester niet in beeld tijdens de Prinsjesdag-reportages. De zeer goed ingevoerde journalist, die destijds in 1994 overstapte als CDA-woordvoerder naar RTL, komt na het incident van vorige week in Italië niet op televisie tijdens het politieke hoogtepunt van het jaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat medlt De Telegraaf.

Voor Wester is dit extra pijnlijk want hij ontkent in alle toonaarden dat er vorige week drank in het spel was toen hij wat warrig berichtte vanuit Italië. Toen werd vermoed dat er sprake is van een alcoholprobleem bij de journalist.

Wester doet na de troonrede en de overhandiging van het koffertje door de minister van Financiën aan de voorzitter van de Tweede Kamer doorgaans de interviews met de bewindslieden en fractievoorzitters.

In de praktijk is Frits Wester op het Binnenhof één van de best ingevoerde journalisten. Dat maakt dit besluit extra tragisch. Tegelijkertijd moet Frits opboksen tegen jonge collega’s, die de vaderlandse politiek zien als een opstapje naar mogelijk een talkshow of een eigen programma.

De tik op de vingers van de RTL-leiding zal worden uitgelegd als een vorm van bescherming van Wester. Hem is bovendien een gesprek in het vooruitzicht gesteld. Zijn bazen willen onderzoeken wat er precies met Wester aan de hand was.

 

Meer DenD