Plottwist in Expeditie Robinson: ‘Wat een meesterzet’

Meesterzet in de Expeditie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De strijd voor een plekje in de halve finale van Expeditie Robinson eindigde gisteren met een plottwist. De tweede immuniteitsmunt belandde in onverwachte handen waardoor niet Ilse, maar Floris het eiland moest verlaten.

Het was gisteren alweer tijd voor de laatste Eilandraad. Van de zes expeditieleden konden er slechts vijf doorgaan naar de halve finale en omdat er nog twee immuniteitsmunten in het spel waren, beloofde het een zenuwslopende Eilandraad te worden.

Plottwist

Nadat de expeditieleden hun stemmen hebben uitgebracht vraagt Nicolette Kluijver of iemand een immuniteitsmunt wil inzetten. Mark begint meteen te glunderen en zegt dat hij een munt wil inzetten. Maar enkele seconden later komt de klap: Ilse besluit namelijk ook een munt in te zetten.

Mark, Floris en Guido schrikken: zij heeft toch helemaal geen immuniteitsmunt? Maar toen de drie mannen op Winnaarseiland verbleven, bedacht Willem een meesterplan om Jochen én Ilse in het spel te houden en gaf daarom zijn munt aan Ilse. Alle stemmen op haar vervallen, waardoor Floris zijn spullen moet pakken.

‘Mooi gespeeld’

,,Ik vind het echt heel rot om afscheid te nemen. Maar ik moest een van mijn twee maatjes beschermen”, reageert Willem op het afscheid van Floris. ,,Mooi gespeeld. Ik kan niks anders zeggen”, reageert Floris sportief. ,,Maar wat een ellende.”

Meesterzet

Kijkers reageren razend enthousiast op de actie van Willem. ,,Wat meesterlijk bedacht en gespeeld door Willem. Moedig ook. Hij is al een winnaar, maar wat gun ik hem ook de officiële titel van Robinson”, schrijft een kijker op X. ,,Dit is misschien wel het allermooiste wat er is gebeurd in Expeditie Robinson in de afgelopen tien jaar”, schrijft een ander.

Tags

EXPEDITIE ROBINSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck