Politie stuit op spookwinkels kelderfamilie

Kelderfamilie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De politie heeft in Zwartsluis twee winkelpanden doorzocht die gehuurd werden door de vader van de gisteren in Ruinerwold geredde kelderfamilie. Met de vondst van de panden neemt het mysterie rond de kelderfamilie alleen maar toe.

De vader betaalt tot op dag van vandaag huur voor twee winkelpanden,terwijl deze al meer dan tien jaar niet meer open zijn. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat de bedrijfjes in de panden in handen zijn van Gerrit. Gerrit werd gisteren samen met zes kinderen aangetroffen in een verborgen kelderwoning van een boerderij in Ruinerwold.

Diverse media melden dat de 67-jarige Gerrit twee panden huurde in Zwartsluis, een speelgoedwinkel onder de naam Natural Homes aan de Kerkstraat en een houthandel aan de Stationsstraat. Van 2004 tot 2008 was hij samen met zijn inmiddels overleden vrouw actief in beide panden. Sindsdien bleef het er akelig stil, maar gek genoeg betaalde Gerrit wel iedere maand keurig de huur.

Meerdere inwoners uit Zwartsluis melden aan het Dagblad van het Noorden dat na het overlijden van de echtgenote van Gerrit de winkels al snel de deuren sloten.  ,,Er bleef wel speelgoed voor het raam staan en de post stapelde zich op. Terwijl het licht uitbleef”, herinnert Johan Slurink van de Watersportwinkel zich tegenover de speelgoedwinkel zich. ,,Ook het andere pand in de Stationstraat werd volledig verwaarloosd.”

Lieve mensen

Een inwoonster van Zwartsluis vertelt aan het Dagblad van het Noorden  net na de opening van Gerrits’ speelgoedwinkel wel een paar keer binnen te zijn geweest. ,,Ik kan niet anders zeggen: heel lieve en aardige mensen.” Volgens de vrouw overleed ‘op een gegeven moment’ de vrouw van Gerrit. Vrij snel daarna was er nog amper bedrijvigheid. Uit Facebook-berichten van de vermeende zoon van Gerrit blijkt dat ze in januari 2008 zijn verhuisd naar Meppel om van daaruit richting Ruinerwold te trekken.

„Ze verkochten allemaal houten artikelen. Pinokkio-poppen, kleine bootjes, alles van hout”, zegt bareigenaar Thijs Postma. tegen De Telegraaf. Zijn kroeg, Café de Sluus, bevindt zich schuin tegenover een van de twee panden in het dorp dat van het keldergezin was. Het pand ziet er verwaarloosd uit. „Je kunt je handen zo door de kozijnen drukken.” Op de eerste verdieping staat speelgoed geëtaleerd achter de ramen: een hobbelpaard, een gieter, een telraam, een klein brommertje. Bijna alles is van hout.

Volgens de de bareigenaar staat het pand inmiddels al een aantal jaar te koop. „Maar ik heb de pandeigenaar nog eens gesproken en het gezin betaalt nog steeds de huur.” Om die reden wil waarschijnlijk niemand het pand overnemen, denkt Postma.

 

Tags

DrenteKeldermysterieZwartsluis

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie