‘Poppodia moeten entreegeld teruggeven bij positieve coronatest’

Door: DitjesDatjes
08-04-2021

Mensen met een kaartje voor een proefevenement van de overheid, zoals een concert of een theatervoorstelling, moeten gewoon hun geld terugkrijgen wanneer ze vooraf een positieve coronatest-uitslag krijgen. Dat vindt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, vertelt directeur Berend Schans aan het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat heeft de vereniging dan ook geadviseerd aan haar leden. “Dat is een stukje klantvriendelijkheid in deze moeilijke tijden”, aldus Schans. Onder die leden vallen onder andere de poppodia Paradiso, 013, Doornroosje, Melkweg, TivoliVredenburg en het Luxor Theater. Uiteindelijk mogen de poppodia zelf besluiten of ze toch de bezoekersvoorwaarden willen aanhouden, waarin staat dat bezoekers geen recht hebben op restitutie. Alleen een negatieve test levert toegang tot een evenement op.

Theaters en poppodia in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar doen mee aan de proefevenementen. De poppodia gaan op 22 april open met bekende locaties als het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle, Tivoli in Utrecht en 013 in Tilburg. In de verschillende plaatsen staan onder anderen Danny Vera, Jack Poels, Blaudzun en RONDÉ op het podium.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD