Presentator René le Blanc moet nog veel leren

Rene le Blanc
Door: Jos La Grande
27-04-2021

Hilariteit alom, want de look-a-like van Engelbert Hunperdinck, René le Blanc, heeft het nogal hoog in zijn bol. De Wit, dat is zijn werkelijke naam, wil namelijk naast zanger ook presentator worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zo begint de aanstaande carrière van Le Blanc als presentator kleur te krijgen. Ook de presentatiecoach moet wat sip voor zich uit hebben gekeken toen René in de voetsporen trad van Jan Smit en al die andere zangers.

,,Dit is de studio in Hilversum, Hallo Hilversum, hallo u thuis…”, waren de eerste woordjes voor de camera.

Ambitieus

De bijna akelig ambitieuze komeet uit de serie Ik geloof in Mij startte in de laatste aflevering van dit seizoen met zij grote droom, een presentatiecursus. Notabene in de studio waar normaal Wilfred Genee met zijn gasten zijn voetbalprogramma maakt.

René le Blanc: ,,Voor mij is het entertainen altijd een combi geweest met zingen en presenteren. Dus ja, de schoenmaker blijf bij je leest, dit past precies want daar ben ik dus mee bezig.”

Op volle toeren

Le Blanc nog veel moet leren, zoals het omgaan met de camera. Hij draait in het SBS-programma met zijn rug naar de camera en dat is een doodzonde in televisieland, zo luidt ongeveer de les van de presentatiecoach.

Desalniettemin heeft Le Blanc nu al een plan voor een nieuw televisieprogramma dat op zijn lijf is geschreven. Hij wil dolgraag een remake presenteren van het voormalige Tros-programma Op volle toeren, waar onder de bezielende leiding van Chiel Montagne Nederlandse artiesten hun liedjes kwamen playbacken.

Overigens zet de plotselinge ‘populariteit’ van de zanger wel zoden aan de dijk. René le Blanc heeft al 150 boekingen staan voor de tweede helft van 2021.

Meer DenD