Fidan door bedreigingen zelf opgestapt bij ‘De Nieuwe Maan’

Fidan
Door: Lies Jansen
23-01-2020

Fidan Ekiz, voormalig presentatrice bij de multiculturele NTR-talkshow De Nieuwe Maan, is zelf opgestapt. Een langere tijd gingen de geruchten dat ze aan de kant was gezet door de NTR. Hier bleek echter niks van waar. De presentatrice zou afschuwelijke bedreigingen hebben ontvangen en hier genoeg van hebben gehad.

‘Ik ben niet weggestuurd’

Ze vertelt in een column voor The Post Online: ,,In tegenspraak tot de geruchten, ben ik niet weggestuurd, vervangen, door de NTR maar zelf vertrokken na mijn laatste uitzending begin december 2019. Het was mijn eigen keuze om iets anders te gaan doen. De NTR, die juist vroeg of ik wilde blijven, heeft steevast zijn vertrouwen in mij gehouden en uitgesproken.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Scheldpartijen en intimidatie

Het ging om een hoop bedreigingen en in verschillende vormen. Zo zou de redactie vaak zijn uitgescholden, gasten zouden zijn geïntimideerd en publiek werd geadviseerd niet de opnames bij te wonen. Volgens de mensen achter de bedreigingen zou ‘De Nieuwe Maan’ besmet zijn, omdat ze een te kritische blik op de islam en integratie had.

Een tijd lang werd gedacht dat Fidan, Eva Jinek zou opvolgen. Dit aanbod sloeg ze af.

 

Meer DenD