Prins Albert in opspraak: vliegt in privéjet naar milieuconferentie

Prins Albert in opspraak
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Albert is in opspraak. Hij vloog naar Bremen om daar een milieuconferentie bij te wonen en sprak in zijn speech over hoe de klimaatcrisis koraalriffen bedreigt. Maar daarbij benoemde hij niet dat hij met zijn privéjet vloog om de conferentie bij te wonen.

Het beschermen van de zee is een zaak die prins Albert nauw aan het hart ligt. Hij wil het klimaat beschermen en ziet zichzelf als opvolger van zijn betovergrootvader Albert I, die het grootste deel van zijn leven als ontdekkingsreiziger op zee doorbracht.

Vier vluchten op één dag

Albert vloog daarom naar Bremen om de World Coral Reef Conference bij te wonen. Daar werd hij aanvaard als erelid van de International Coral Reef Society. De prins vindt het een grote eer en sprak in zijn speech over het beschermen van het klimaat. Maar daarbij vergat hij wel te benoemen dat hij zelf ook niet altijd rekening houdt met het milieu.

De prins liet zijn piloot op één dag maar liefst vier vluchten uitvoeren om deel te nemen aan de milieuconferentie. In die bijna zes vlieguren verbruikte de royal jet ongeveer 7700 liter kerosine en produceerde hij ongeveer 19 ton CO2. Dat is bijna drie keer het gemiddelde jaarverbruik van een gewone burger, meldt Bunte.

Tags

CHARLENEKLIMAATOPSPRAAKPRINS ALBERT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck