‘Prins Andrew kan koninklijke titel verliezen door rechtszaak’

Prins Andrew kan titels verliezen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Andrew is aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik en volgens Britse media is de kans groot dat het niet bij één rechtszaak blijft. Er hangt hem namelijk nóg een aanklacht boven het hoofd. Insiders vermoeden dat de consequenties voor de prins groot zullen zijn.

Nog een aanklacht

Johanna Sjobert, Jeffrey Epsteins voormalige assistente en ook vermeend slachtoffer, beschuldigt prins Andrew ook van seksueel misbruik. De prins zou haar borsten hebben vastgegrepen toen ze 21 jaar oud was. De vrouw bracht de beschuldigingen een tijd geleden al in het openbaar en zou er nu aan denken om een klacht in te dienen.

Ze zou daarmee het voorbeeld van Virginia Roberts Giuffre volgen die begin deze week de prins aangeklaagd heeft. Zij werd naar eigen zeggen drie keer verkracht toen ze nog maar zeventien jaar oud was. Johanna kwam net als Virginia via Jeffrey Epstein in contact met de Britse prins.

LEES OOK:

Prins Andrew aangeklaagd door Epstein-slachtoffer

‘Niemand staat boven de wet’

Prins Andrew heeft nog niet gereageerd op de aanklacht tegen hem. In Engeland is er nog geen onderzoek naar hem heropend, maar dat zou wel kunnen gebeuren.

,,Wij kijken hier uiteraard naar, de zaak is al eerder twee maal heropend. We werken nauw samen met Crown Prosecution Service en staan er voor open om met onze buitenlandse collega’s in Amerika samen te werken”, zegt politieofficier Dame Cressida Dick tegen het Britse LBC.

,,Wij zullen hen helpen waar we kunnen, mits dat binnen de wet valt natuurlijk. Met alles wat er nu speelt heb ik mijn team gevraagd om al materiaal nog eens te bekijken. Niemand staat boven de wet.”

Grote consequenties

Volgens royaltywatchers zullen de consequenties voor de zoon van Elizabeth groot zijn. ,,Het is ondenkbaar dat hij nog koninklijke taken op zich kan nemen”, aldus een insider in Daily Mirror. ,,De kans is zelfs groot dat hij zijn koninklijke titel zal verliezen.” Als de prins schuldig bevonden wordt, kunnen de schadevergoedingen zó hoog oplopen dat hij de helft van zijn vermogen kwijtraakt.

Tags

AANKLACHTPRINS ANDREWROYALSROYALTY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck