Prins Andrew komt ruimschoots aan bod in Epstein-serie

Door: DitjesDatjes
26-05-2020

Streamingdienst Netflix lanceert woensdagochtend een nieuwe serie die veel stof gaat doen opwaaien. In het vierdelige Filthy Rich laat regisseur Lisa Bryant tientallen vrouwen aan het woord die zeggen het slachtoffer te zijn geworden van de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein. Zij doen tot in detail uit de doeken wat Epstein en zijn vrienden hen zouden hebben aangedaan in zijn kapitale villa’s en op zijn privé-eiland in het Caribisch gebied.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de serie komt ook de vriendschap van de Britse prins Andrew met Epstein ruimschoots aan bod. Virginia Roberts, een van de vrouwen die stelt misbruikt te zijn door vrienden van Epstein, beschuldigt de Britse prins van aanranding. Ook medewerkers die op het eiland van Epstein werkten, getuigen welke seksuele handelingen zij Andrew daar met Roberts en andere vrouwen hebben zien verrichten.

Prins Andrew heeft altijd alle aantijgingen ontkend. Hij kon naar eigen zeggen niet uitleggen hoe Roberts aan een foto komt waar zij samen opstaan.

Seksnetwerk

De 66-jarige Epstein werd vorige jaar dood in zijn cel aangetroffen toen hij in voorarrest zat, in afwachting van zijn rechtszaak. De zakenman zou honderden meisjes en jonge vrouwen naar het eiland hebben laten overkomen. Ook anderen prominenten maakten naar verluidt gebruik van het netwerk van Epstein.

Epstein werd in 2008 ook al aangeklaagd voor het misbruiken en transporteren van minderjarige vrouwen, maar wist toen een zeer omstreden deal met Justitie te sluiten. In de praktijk bestond zijn straf uit dertien maanden huisarrest. De zaak werd in 2017 weer opgerakeld toen president Donald Trump de toenmalige officier van Justitie, Alex Acasto, voordroeg als minister in zijn kabinet.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD