Prins Bernhard sprak in geheim af met Touriya Haoud

Prins Bernhard
Door: Charlotte Wijnen
16-07-2021

Prins Bernhard had in het geheim een date met Touriya Haoud. Ze werden allebei getroffen door lymfeklierkanker, en dat bracht de twee bij elkaar. ,,We hebben met z’n tweetjes geluncht.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Wist niet wie hij was’

Begin 2020 werd bij Touriya Haoud lymfeklierkanker geconstateerd. Dit leidde uiteindelijk tot een bijzondere ontmoeting met prins Bernhard, bij wie in 2013 dezelfde ziekte werd ontdekt.

,,Iemand zei op een gegeven moment tegen me: ‘Weet je wel wie jou op Instagram volgt? Prins Bernhard jr.’ Ik was toen zeventien jaar weg uit Nederland en wist helemaal niet wie hij was”, vertelt Touriya in weekblad Story.

‘Hij was verlegen’

Plots kreeg ze een bericht van iemand van zijn kantoor of ze geïnteresseerd was om ambassadeur voor zijn stichting Lymph&Co te worden. Toen hebben de twee in het geheim afgesproken. ,,We hebben met z’n tweetjes geluncht en dat was een heel fijn gesprek.”

Openhartig vertelt Touriya hoe de date verliep. ,,In het begin was hij een beetje verlegen tegenover mij, maar uiteindelijk kwam hij helemaal los. Ik werd gegrepen door zijn passie om met zijn stichting nog meer onderzoek te doen om mensen te helpen.”

De samenwerking tussen de twee kwam er. ,,Inmiddels heb ik een fotoshoot voor Lymph&Co gedaan”, aldus Touriya. Dat de twee het gezellig hebben is wel duidelijk. Maar of er ook meer dan een samenwerking gaat ontstaan zullen we moeten afwachten…

Meer DenD