Prins Bernhard zwaar onder vuur na fatale val

Prins Bernhard
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is een hoop ophef ontstaan over een huis dat prins Bernhard verhuurt. Een student maakte onlangs een fatale val uit het raam op de derde verdieping. ,,De woning was niet veilig.”

Groot drama

Een groot drama afgelopen mei: de 22-jarige Seb Waterreus viel uit het raam van zijn woning in Amsterdam-West. Volgens de familie van Seb had de val voorkomen kunnen worden als de woning ‘veilig’ zou zijn.

De familie wil daarom ook mensen waarschuwen voor onveilige situaties die kunnen ontstaan in oudere woningen. De huiseigenaar, Prins Bernhard, had geen veiligheidsstang of brede vensterbank geplaatst bij een raam waar enkel glas zit.

Campagne

,,We willen huurders wijzen op deze gevaarlijke situatie. Maar ook de huiseigenaren erop aanspreken om een vorm van bescherming te plaatsen”, vertelt de moeder van Seb in Het Parool. De familie is donderdag een campagne gestart om meer aandacht te vragen voor onveilige situaties in gehuurde woningen.

,,Enkelglas op 62 centimeter hoogte in combinatie met het ontbreken van een vensterbank en een doorvalbeveiliging maakt Sebs woning onveilig”, aldus de advocaat van de familie. Hij zegt dat Prins Bernhard een zorgplicht heeft. ,,Op basis van die zorgplicht zouden zij verplicht moeten zijn extra veiligheidsmaatregelen te treffen bij oude panden. Een veiligheidsstang kost hooguit vier tientjes.”

‘Helemaal onder het glas’

Seb Wattereus viel afgelopen mei in de vroege ochtend uit het raam. Omdat het niet duidelijk was of er sprake was van opzet of een ongeluk, werden de twee aanwezige huisgenoten gearresteerd. Maar enkele dagen later werden zij weer vrijgelaten.

Een buurvrouw werd die ochtend wakker van het lawaai op straat. ,,Ik hoorde gerinkel, alsof een ruit kapot ging, en keek uit het raam”, vertelde ze aan Het Parool.

,,Ik zag een jongen op de stoep liggen, naakt, helemaal onder het glas. Direct daarna kwamen twee andere jongens uit het huis naar buiten. Ze waren helemaal overstuur.” Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingezet, maar het was tevergeefs. Seb overleed ter plekke.

Tags

ORANJEORANJE BOVENPRINS BERNHARDPRINS BERNHARD JR.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck