‘Prins Charles was teleurgesteld bij geboorte prins Harry’

Door: Tanja Brouwer
05-11-2019

Prinses Diana was dolgelukkig met haar twee zonen William en Harry. Haar echtgenoot prins Charles vond zijn gezin niet ideaal. Volgens een biograaf wilde prins Charles per se een meisje en hij was dan ook enorm teleurgesteld toen het tweede kindje een jongetje bleek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jongetje

,,Ik wist dat Harry een jongen zou worden omdat ik dat had gezien op de scan. Charles wilde altijd een meisje. Hij wilde twee kinderen waarvan één een meisje. Ik vertelde hem niet dat Harry een jongetje zou worden”, vertelde Diana jaren geleden al tegen schrijver Andrew Morton.

Prinses Diana vertelde ook aan Morton dat Charles zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak. ,,We zijn zo teleurgesteld. We dachten dat het een meisje zou worden”, zou Charles hebben gezegd tegen de moeder van Diana toen Harry gedoopt werd. Haar moeder werd woest. ,,Mama ging uit haar plaat. Ze zei: ‘Je moet je realiseren hoeveel geluk je hebt dat je een gezond kind hebt gekregen’.”

Koningin

Voor Harry zal het moeilijk zijn om te horen dat hij niet gewenst was bij zijn vader. Charles is namelijk niet de enige die prins Harry altijd minder leuk vond dan zijn broer. Ook Koningin Elizabeth zou niet altijd een goede oma zijn geweest voor Harry, terwijl ze dat wel was voor prins William. ,,De koningin-moeder zei altijd: kom William, kom naast me zitten. Kleine Harry werd volledig genegeerd”, zegt Ingrid Sewerd, hoofdredacteur van het Britse vorstenblad Majesty in de documentaire Meghan and Harry: The Baby Years. ,,Harry heeft altijd geweten dat hij nummer 2 is. Natuurlijk probeerde Diana ervoor te zorgen dat hij zich nooit zo zou voelen, maar andere leden van de Koninklijke familie waren heel duidelijk dat Harry nummer twee was.”

Meer DenD