Prins Charles: zorg beter voor milieu om pandemieën te voorkomen

Door: DitjesDatjes
03-06-2020

De Britse prins Charles heeft zich in een interview met Sky News uitgesproken over het milieu en het coronavirus. De zoon van koningin Elizabeth roept op om beter voor de planeet te zorgen om op die manier eventuele volgende pandemieën te voorkomen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Charles is corona – en in het verleden ook andere ziektes als SARS en Ebola – het gevolg van het verlies van biodiversiteit. De Prince of Wales vergelijkt het milieu met mensen die in het ziekenhuis liggen. “Als de aarde een patiënt zou zijn, zou geen enkele dokter het hiertoe hebben laten leiden”, meent Charles. Hij roept dan ook op tot het stoppen met het eroderen van het milieu.

Ook ging de prins in op zijn eigen gezondheidssituatie. Charles raakte in maart besmet met het coronavirus en zit sindsdien in lockdown in Schotland. “Ik had geluk en kwam er redelijk goed van af. Ik begrijp ook wel waar andere mensen doorheen moesten gaan. Maar om te voorkomen dat dit bij veel meer mensen gebeurt, ben ik erop gebrand om een uitweg te vinden voor dit probleem.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD