Prins Constantijn verandert HIEROM zijn naam…

Constantijn gaat over naar de Russische adel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Prins Constantijn heeft op LinkedIn zijn naam veranderd in Petrushka. Opmerkelijk… Wat is de gedachte hierachter?

Wie deze week op de LinkedIn-pagina van prins Constantijn kijkt, zal zich verbazen. Zijn voornaam is veranderd in Petrushka. Nee, hij heeft geen wettelijke naamsverandering ondergaan en probeert ook niet in de anonimiteit te treden. Hij heeft zijn naam veranderd omwille van een actie geïnitieerd door WOMEN Inc. En BrandedU…

Aandacht
Er zijn nog veel te weinig vrouwelijke topbestuurders. In Nederland heten er meer CEO’s Peter dan dat er überhaupt vrouwelijke CEO’s zijn. Voor die ongelijke rolverdeling willen de twee organisaties aandacht vragen. Vrouwen veranderen hun naam daarom tijdelijk in ‘Peter’. Om hun solidariteit te tonen zijn er mannen die hun naam veranderen in Petra of, in het geval van prins Constantijn, Petrushka.

Roepnaam
Wellicht heeft de prins dat gedaan om verwarring met zijn vrouw te voorkomen. Petra was de roepnaam van prinses Laurentien – en haar officiële eerste naam. Gedurende haar tienerjaren besloot ze Laurentien als naam te gebruiken. De ‘Peter-actie’ loopt tot het einde van deze week.

Tags

ACTIEAFGHANISTANPRINS CONSTANTIJNPRINSES LAURENTIEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck