Prins Harry had een bijna-doodervaring

prins Harry bijna dood na aanval door neushoorn
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry kreeg zijn liefde voor Afrika van zijn moeder prinses Diana. Harry is daar betrokken bij tal van liefdadigheidsprojecten. In Botswana moest hij dat bijna bekopen met de dood.

Harry reisde in 2015 naar Botswana om het Rhino Conservation te bezoeken, een neushoornopvang die zorg draagt voor het behoud van de neushoornpopulatie. Tijdens het twee weken durende bezoek werden neushoorns in Zuid-Afrika gevangen en naar Botswana gebracht.

Harry werd meegesleept door een neushoorn

Om de neushoorns te vervoeren kregen de dieren kalmerende middelen. Maar één neushoorn had blijkbaar niet genoeg middelen gekregen, en toen Harry het dier onder controle probeerde te krijgen, viel het plotseling aan.

,,Hoewel de neushoorn verdoofd en slaperig was, had hij genoeg kracht om overeind te komen en naar voren te stappen”, vertelt natuurbeschermer Map Ives in het boek ‘Harry: Life, Loss and Love’. ,,Het dier sleepte Harry en de andere mannen mee. Het was een lastige situatie, want het is een gevaarlijk dier.”

Goed gevoel voor humor

Gelukkig konden de mannen het dier na een aantal meter tot stilstand brengen. Hoewel Harry enorm geschrokken was van de bijna-doodervaring, kon hij nog wel lachen. ,,Ik zei tegen Harry en de mannen dat ze het stof uit hun neus moesten halen en door moesten gaan. Ze landen minstens één keer per dag op hun gezicht. Het was eigenlijk heel grappig”, vervolgt de natuurbeschermer, die eraan toevoegt dat Harry een goed gevoel voor humor heeft.

Tags

BIJNA-DOODERVARINGPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck